Fundacja METAMORFOZY zaprasza na
wieczór poetycki z Alicją Kuczyńską-Kratą
„Dialog inspirowany Poezją”

Pozostawać będziemy w scenerii spokoju i piękna natury
dzięki towarzyszącej spotkaniu wystawie obrazów Dariusza Króla

Kiedy:
23 czerwca 2017 r. (piątek), godz. 18:00 – 21:30
Miejsce:
FUNDACJA METAMORFOZY, Warszawa, ul. Marszałkowska 81 lok. 20

„Człowiek wyraża się poprzez relacje. Dzwony budzą w sobie wzajemne echa.” – Antoine de Saint – Exupéry

Program WIECZORU:

1) Wprowadzenie: „SENSytywni.pl” – projekt społecznościowy, który umożliwia dialog. Poezja jako inspiracja do rozmowy. Wieczór rozpocznie Alicja Kuczyńska – Krata

2) Doświadczanie poprzez SIEBIE: Ćwiczenia skupiające uwagę, uwrażliwiające zmysły poprowadzi Dominika Krata

3) Uważne słuchanie: Wiersze Alicji Kuczyńskiej – Kraty czytać będą: Autorka, Rafał Kucharski – Rafał Kucharski, Katarzyna Syguła – Kasia Syguła

4) Dialog z Poezją: Echa wierszy – dyskusję z udziałem Uczestników poprowadzi Alicja Kuczyńska – Krata

5) Bliżej siebie: Ćwiczenia wzmacniające uważny kontakt ze sobą poprowadzi Dominika Krata

6) Uważne słuchanie: Wiersze Alicji Kuczyńskiej – Kraty czytać będą: Autorka, Rafał Kucharski, Katarzyna Syguła

7) Dialog z Poezją: Echa wierszy – dyskusję z udziałem Uczestników poprowadzi Alicja Kuczyńska – Krata

8) Podsumowanie i zakończenie spotkania: Alicja Kuczyńska – Krata, Dominika Krata

Spotkanie prowadzić będą:
Alicja Kuczyńska – Krata – Alicja Krata
mediator, trener/superwizor, terapeuta relacji, prezes Zarządu Fundacji MEDIARE. Pomysłodawczyni projektów: SENSytywni.pl i Szkoła Miłości. Kocha ludzi i kontakt z nimi – rozmowy, które łączą. Autorka wielu publikacji dotyczących relacji, dialogu, pokojowego rozwiązywania konfliktów. Wielokrotny gość audycji radiowych i telewizyjnych. Na co dzień praktykuje mindfulness, medytację w ruchu i kontakcie z przyrodą, zdrowotny qigong. Fascynuje ją taniec spontaniczny i kreatywny. Uwielbia procesy twórcze. Pisze wiersze inspirując się życiem – doświadczaniem w nim Miłości, radości, poszukiwaniem sensu. Jej wiersze często są dialogiem z obrazami współczesnych artystów – malarzy.

Dominika Krata – Dominika Krata
psycholog, trener, mediator. Koordynator w projektach „Styk Sztuk” oraz „SENSytywni.pl”. Regularnie praktykuje mindfulness oraz taniec – ukończyła kurs „Breathworks Mindfulness dla Zdrowia” oraz zaawansowany kurs analizy ruchu – „Laban Bartenieff Movement System (LBMS)”. W czasie wolnym tworzy swoje wiersze i obrazy. Inspiruje ją natura, muzyka, i ludzie spotykani na drodze życia.

Patronat merytoryczny nad projektem SENSytywni.pl:
Fundacja MEDIARE: DIALOG – MEDIACJA – PRAWO
www.fundacjamediare.pl